E

Ik loop mee met de Pelgrimstocht

Eugène Bongers

Raised

488
58% reached of my target amount €840
Closed You can't donate anymore

Toen ik door de beheerder van de Zwerftochten Site van de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging werd geattendeerd op de Walk for Homs, herinnerde ik mij het volgende filmpje van het NOS-journaal. Dit filmpje heeft op mij toen grote indruk gemaakt.

Wake up Call:S.O.S.uit Homs/Frans van der Lugt./S.O.S. Homs/ حمص / Killed 7 April th 2014 RIP

Van der Lugt maakte zich in Syrië sterk voor kinderen met een beperking en duizenden andere jongeren, zowel christenen als moslims. Zo gaf hij ze psychotherapie en inspireerde ze hen tijdens lange wandeltochten.Hij weigerde Homs te verlaten, terwijl delen van de stad door troepen van president Bashar al-Assad volledig waren afgesloten van de buitenwereld."Ik blijf bij mijn mensen. Ik ben de herder van mijn schapen", was zijn antwoord. Naast zijn werk voor jongeren met een beperking zorgde hij voor de zwakken, die door het geweld hun buurt niet konden ontvluchten.

 

 

 


View all

Walk for Homs de 6de en laatste dag Van Heusden naar Den Bosch.

14-04-2022 | 15:49 Hour
Vandaag extra vroeg opgestaan, dit omdat deze dagetappe met circa 30 km een van de langste is en wij op tijd in de Sint Jans kathedraal in Den Bosch moeten zijn. Na het beluisteren van een podcast met een boodschap van Pater Frans over dood en verrijzenis gaan we met de bus naar Heusden. De laatste dag lopen we met circa 50 personen. Vanaf Heusden lopen we door de Loonse en Drunense duinen, een gebied, waar ik met de bergsportvereniging diverse tochten heb gemaakt, omdat je daar op kompas door de zandduinen kunt struinen. Ook met de voormalige Rolski- en Langlaufvereninging Delfland daar diverse tochten gemaakt, maar dan wel via de goede fietspaden om het gebied. Na de Loonse en Drunense duinen ging de route verder langs de recreatieplas De IJzeren Man bij Vught. Het laatste deel van de tocht ging over de stadswallen van Den Bosch en uiteindelijk kom je aan bij een van de mooiste kerken in in Nederland, de Sint Jan te Den Bosch. De Walk for Homs wordt afgesloten met een versperdienst in de kerk, waarin de bisschop van Den Bosch Mgr. De Korte voorgaat. Een van de sprekers is een Syrische vluchteling, die omstreeks 2014 naar Nederland is gekomen. Als Rode Kruis vrijwilliger ben ik toen volop bij de noodopvang vluchtelingen betrokken geweest. De verhalen, die je toen hoorde over wat de mensen in Syrië hebben meegemaakt,. hoor je nu van de gevluchte Oekraïners. Op het moment, dat ik dit stuk schrijf wordt bekend, dat Poetin de generaal, die verantwoordelijk is voor de bomdardementen van steden als Homs, Idlib en Aleppo, is aangesteld om de verdere verovering van het oosten van Oekraïne te leiden. Voor de bevolking is dat gebied is dat zeer slecht nieuws. Donaties voor de Walk for Homs zijn nog steeds welkom:  

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more