Walk for Homs dag 4 Van Groot Ammers (Bij Schoonhoven) naar Gorinchem.

09 April 2022 22:38

Gisteren waren we te voet geeindigd in Schoonhoven en vandaar overgestoken naar Groot Ammers. Vandaag ging de tocht van Groot Ammers naar Gorinchem. Een route door vlak polderland  met molens, die vroeger zijn gebruikt om de polders droog te houden. Bij een van die molens was een rustpunt waarbij de ontwikkelingen in de polderbemaling doed zichtbaar was.. Naast elkaar stonden een windmolen; een oud dieselgemaal en een modern elektrisch gemaal met z.g. Archimedes schroef.

Aanvankelijk een korte regenbui, maar later werd het droog en konden we zelf van een mager zonnetje genieten. We kwamen door oude stadjes als Nieuwpoort (Niet die van de historische slag bij Nieuwpoort, want die ligt in Vlaanderen)  en Giessenburg. Ook merkten we, dat de luchtmachtoefening Frisian Flag gaande was, want plotseling kwamen Apache gevechthelicopters laag overvliegen.

Om circa 16:30 kwamen wij aan in Gorichem en kort daarna arriveerde de bus, die ons naar het hotel zou brengen. 

Ik kan terugzien op weer een mooie wandeldag, met ondertussen interessante gesprekken over o.a. de kerkmuziek, zoals toegepast bij de diverse kerkelijk gezindten, waartoe de deelnemers aan deze tocht behoren.