Streefbedrag behaald

Nijmegen N70 (10 juni 2023)

Opgehaald

17.497
102% bereikt van het totaalbedrag € 17.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Op zaterdag 10 juni 2023 zullen wij de N70 trail route in Berg en Dal bij Nijmegen lopen. Niet alleen omdat deze door Berg en Dal loopt en wij in ons leven bergen en dalen kennen, maar ook omdat mijn oom, pater Frans van der Lugt, in Nijmegen heeft gestudeerd aan het Berchmanianum en voor de jongeren in Syrië die meer dalen dan bergen kennen. Help je mee een berg (dagopvang voor jongeren met een beperking) voor hen te bouwen? 

Uniek wandelen in het Rijk van Nijmegen

Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 route in het Rijk van Nijmegen. De N70 trail route loopt over 8 'bergen' door de glooiende bossen van Berg en Dal en omgeving. Onderweg biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, uiterwaarden en het rivierenlandschap van rivier de Waal en de Rijn. Ook het cultuurhistorische karakter van de N70 natuurwandelroute is uniek. Het ontstaan van de N70 route gaat terug naar 1970; het natuurbeschermingsjaar.

Afstand: 14,5 kilometer inclusief lunchplek

Programma & inschrijfgeld

10.30 - 11.30 uur Inloop met koffie/thee met streekproduct
11.30 uur Start wandeling
Vanaf 13.00 uur Lunch verzorgd door Roderick bestaande uit drankje met twee luxe broodjes. De lunchplek blijft open tot de laatste wandelaar is langsgeweest.
15.00 - 16.00 uur Borrel (een glas fris, wijn of bier met een speciaal Duivelsbergshapje)
16.00 uur  Uitloop op eigen kosten

De kosten zijn 17,50 euro per persoon en betaal je direct bij je inschrijving. Dit is inclusief koffie/thee met streekproduct bij ontvangst, lunch onderweg en een drankje met speciaal Duivelsberg hapje bij de finish.  

Locaties

Start- en finishlocatie
De Duvelsberg, pannenkoeken restaurant
Duivelsberg 1
6572 BE Berg en Dal

Openbaar vervoer
Met het OV is deze locatie vanaf Nijmegen CS te bereiken met bus 8, 58, 80. Het is dan nog 20-30 minuten lopen vanaf de bushalte. Het is aan te raden om te carpoulen vanaf thuis of iemand te vragen om je op te halen van het treinstation of de bushalte. 

Auto
Kom je met de auto? Dan is het mogelijk om voor de deur te parkeren. Maar de parkeerruimte is beperkt. Is er geen ruimte meer om jouw auto te parkeren? Dan kun je terecht aan de Noordkant van het gebied parkeren, aan de Rijksstraatweg in Beek. De ingang van het bos bevind zich in de hoek Rijksstraatweg en de Rijksweg N325. Vanaf deze loop je via de rode route in een 15 minuten naar De Duivelsberg. 

Lunchplek 
Stichting "De Refter"
Rijksstraatweg 37
6574 AC Ubbergen 

Geld inzamelen voor Al Ard

Met de pelgrimstocht 'Walk for Homs' zamelen we geld in voor het centrum Al Ard dat pater Frans van der Lugt in 1996 oprichtte in Syrië. Om het hele project weer helemaal zelfvoorziendend te krijgen is er 250.000 euro nodig. Met de Walk for Homs in april 2022 hebben hebben we al een deel kunnen realiseren. Lees hier het reisverslag van mijn reis naar Syrië in september 2022. In maart en april 2023 gaan Roderick en ik naar Syrië om onze handen uit de mouwen te steken, zodat we hopelijk dan het eerste gebouw kunnen heropenen en de eerste jongeren met en zonder beperking weer kunnen ontvangen. 

Loop je mee? Dan wil ik je vragen om je vóór 1 juni 2023 aan te melden en minimaal 185 euro aan sponsorgeld in te zamelen. Het sponsorbedrag is gebaseerd op het feit dat er slechts één Frans van der Lugt was, die 85 jaar zou worden in 2023. We begrijpen dat het lastig kan zijn om geld in te zamelen, maar we helpen je graag met wat extra inspiratie. Bekijk hier onze sponsortips

Whatsappgroep

Via e-mail informeren wij je over de Walk for Homs. Voor belangrijke informatie en sponsortips willen wij je ook graag telefonisch en via Whatsapp kunnen benaderen. Daarvoor vragen we je toestemming bij het aanmelden. Wanneer je dit doet word je in mei toegevoegd aan de Whatsapp-groep. Deze groep is bedoeld jou en elkaar te inspireren om sponsorgeld in te zamelen en je van alle belangrijke informatie te voorzien.