R

Vrede is de weg

Rob van Uden

( Teammitglied: Laurentius en Magdalena )

Gesammelt

1.070
42% meines Zielbetrags erreicht 2.500 €
Abgeschlossen Sie können nicht mehr spenden

Omwille van mensen

Via een videoboodschap bij het NOS-journaal leerde ik Frans van der Lugt kennen, een beeld van een oude priester tussen de puinhopen van Homs. Trouw aan de mensen in zijn directe omgeving: moslims en christenen. Hij had iets kwetsbaars. De dood leek dichtbij. Tegelijk ging er een bijzondere kracht en onverzettelijkheid van hem uit.

Door dit beeld raakte zijn dood op 7 april 2014 mijn hart. Als pastor moest ik het wel terug laten komen in mijn preek op Palmzondag 2014; in de viering dat we lezen over Jezus, die op zijn ezeltje Jeruzalem binnenging; een zekere dood tegemoet. Ik wist niet dat ik de novicemeester van Pater Frans van der Lugt onder mijn gehoor had, de jezuiet Paul Smits van Waesbergen. Op zich kende ik deze uiterst vriendelijke pater goed, maar je kunt je voorstellen wat een indruk het gesprek na afloop van de Palmzondagviering op me maakte. De oude leermeester had zo lang als maar mogelijk was contact gehouden met Frans van der Lugt. Het leven van Frans van der Lugt kwam werkelijk mijn leven binnen, tot heel dichtbij.

Vooral na zijn dood dus, bleef ik op allerlei manieren verbonden met het het leven van Frans van der Lugt. Dat ik deze Walk for Homs meeloop, is dus een logische stap. 

 

 

 

 

250 € gesammelt

500 € gesammelt

1.000 € gesammelt

Erste Spende erhalten

10 Spenden erhalten

25 Spenden erhalten

50 Spenden erhalten

Blogbeitrag wurde gepostet

Mehr zeigen