Op welke manier lijk je op jouw oom?

01 juli 2021 20:00

Ik krijg steeds vaker de vraag: "Op welke manier lijk je op jouw oom?". Vandaag ook weer toen ik werd gebeld door een journalist van De Groene Venen. Mijn antwoord is tot nu toe: "Ons karakter en werk!".

Ons karakter

Mijn oom en ik doen alles op onze eigen manier en wat bij ons past, anders doen we het niet. Als we iets doen, dan doen we dit met een lekker tempo, veel energie, een enorme dosis passie, met geweldig veel plezier en altijd uit liefde voor ons zelf en de ander. We leggen de lat hoog en stoppen niet tot het geregeld is, want we zijn integer. We stappen hierbij wel eens op iemand zijn tenen, maar dat zet ons dan even aan het denken. We handelen met de beste bedoelingen al lijkt dat soms van de buitenkant soms niet.

We zijn spiritueel

We mediteren en zijn veel bezig met spiritualiteit. Mensen leven samen met elkaar en ik denk dat onze energieën meer doen dan wij bewust meemaken. Voel maar eens een keer goed als je een kamer binnenloopt waar al mensen zijn. Wat gebeurd er dan met je? Kijk maar eens goed en luister tegelijk goed naar de persoon tegenover je wat er met je gebeurd. Het gevoel dat Frans over mijn schouder meekijkt dat heb ik nu steeds vaker. Vandaar dat ik ook nog steeds over hem in de tegenwoordige tijd praat. Op 7 april 2014 nam hij misschien fysiek van ons afscheid, maar het zou goed kunnen dat zijn wezen er nog is. Ik ben ervan overtuigd dat hij met een glimlach op zijn gezicht en vol trots meekijkt, want zijn gedachtegoed wordt voortgezet op zijn en mijn manier. Ik vind dit zelf een mooie gedachte, dus "ilal amam, vooruit!

Bijzondere verhalen en herinneringen

Het is echt geweldig om in de afgelopen maanden al zoveel te hebben mogen ontdekt over mijn oom. Ik weet zeker dat dit alleen, maar meer wordt. Overal waar ik kom, kom ik mensen tegen die weten wie hij is of weer een connectie met hem hebben. Ik ontvang de meest bijzondere verhalen over en herinneringen aan Frans. Deze week heb ik de basis- en middelbare school waar Frans op heeft gezeten een mail gestuurd, want wellicht zijn er nog klasgenoten met verhaal of herinneringen aan hem. Ik kan niet wachten welke verhalen en herinneringen ik nog mag ontdekken. 

Heb jij nu ook een mooi verhaal over mijn oom of ken je iemand die hem heeft gekend? Stuur mij dan gerust een e-mail, want dat kan mij enorm helpen tijdens deze bijzondere zoektocht naar mijn oom Frans.