Derde etappe Walk for Homs is uitgestippeld

16 juni 2021 22:00

Nee hoor, je hebt de tweede etappe niet gemist. De tweede etappe heb ik al wel gefietst, maar via Frank, de man die ik tegenkwam met zijn hond in de video voor Kruispunt van de KRO-NCRV, mailde mij direct na onze ontmoeting. Hij schreef dat volgend jaar de route langs de Meije deels op de schop gaat. Ik heb daarom de projectleider opbeld, zodat we allebei op 6 april 2021 een prachtige wandel- of herinrichtingsdag kunnen hebben. Ze denken voor de bouwvak alle plannen gereed te hebben, dus dan hoor je meer over de tweede etappe. Gelukkig zijn er nog vier andere etappes om uit te stippelen, dus ik ga gewoon door met uitstippelen. Je raadt het waarschijnlijk al, want vandaag heb ik de derde etappe ook helemaal op papier staan!  

Alles gebeurd met een reden

Bij iedere keer dat ik een deel van de route fiets of wandel denk ik:"Jeetje wat is Nederland toch mooi!" Als je mij zou vragen wat ik tot nu toe de mooiste etappe vind, kan ik je daar niet direct een antwoord op geven. Elke etappe heeft zijn minder mooie stukken, maar over het algemeen vind ik alles schitterend. Zo ook vandaag was het prachtig. Zeker, omdat ik en mijn man, Roderick, het liefst aan het water zouden willen wonen met groen om ons heen. Ik liep dwars door de Reeuwijkse plassen en was helemaal in mijn nopjes hier. Alleen nog even die jackpot winnen en dan denk ik dat wij hier wel een klein huisje aan het water kunnen veroorloven. Bij Gouda besloot ik niet onze fietsroute te volgen maar dwars door het Goudse Hout te gaan om vervolgens via het pittoreske Haastrecht richting het schitterende Schoonhoven te lopen. Helaas was mijn knie het niet eens met de laatste tien kilometer, maar dat heb ik zoveel mogelijk proberen te negeren. Eenmaal in Schoonhoven aangekomen was de lust naar een Lipton Ice Tea, een verlangen wat ik tijdens het wandelen heb ontwikkeld, zo groot dat ik het wel een verdiend drankje vond na bijna 21 kilometer. Helaas was dit nergens te verkrijgen en was de oversteek met de veer niet meer haalbaar, omdat ik nu echt strompelde. Maar alles gebeurd voor een reden, in de haven stond de bus naar Gouda al op mij te wachten. Weer een teken van oom Frans, die mij een duwtje in de goede richting geeft? Vast en zeker! Want eenmaal thuis aangekomen heb ik de kaart nog eens goed bekenen en de haven is bij uitstek de beste plek voor de bus om ons hier op 9 april 2022 op te komen halen en de volgende dag weer af te zetten om onze pelgrimstocht te vervolgen. 

Trainen, Trainen en nog eens Trainen

Wat ik tot nu toe echt heb geleerd is dat de pelgrimstocht van 149,5 kilometer niet met twee vingers in mijn neus ga lopen volgend jaar. Dus het wordt trainen, trainen en nog eens trainen! Dus als jij je nog niet hebt aangemeld doe dit dan zo snel mogelijk, want dan heb je een stok achter de deur om je voor te bereiden. En omdat samen trainen soms veel leuker is dan alleen kun je samen met mij en andere deelnemers samen te trainen over het Kloosterpad. Twijfel je nog om mee te lopen? Geef je dan ook gerust op voor een van de trainingsdagen. Lees hier meer over het Kloosterpad en de trainingsdagen