Update 2022: donaties, Syrië en wandelen in 2023

07 December 2022 15:00

In de afgelopen maanden is er een hoop gerealiseerd met de donaties die zijn opgehaald tijdens de pelgrimstocht Walk for Homs in 2022. Ook hebben een bezoek gebracht aan Syrië om de projecten te bekijken. In het nieuwe jaar staat er weer een wandeling gepland en zullen Roderick en ik weer naar Syrië gaan. Dit keer om daar onze handen uit de mouwen te steken. Genoeg redenen dus voor een update. 

 

Bezoek aan Syrië

In de laatste week van september hebben mijn man Roderick en mijn vader Henri samen met mij Syrië bezocht. Hier hebben wij een bezoek gebracht aan het Frans van der Lugt Centre in Homs en aan Al Ard ('Landgoed'), dat oom Frans heeft opgericht nabij Homs. Daarnaast hebben we ook de plekken bezocht waar oom Frans graag kwam en voor de eerste keer zijn graf. Het was een bijzondere en emotionele reis waar je alles over kunt lezen in mijn reisverslag.

 

Lees hier mijn reisverslag

 

Eerste donaties zijn ontvangen

Na de pelgrimstocht Walk for Homs in april 2022 zijn de eerste donaties naar ZOA (€ 5.000), de Jesuit Refugee Service (€ 10.000) en de Jezuïeten

(€ 10.000) overgemaakt. Inmiddels zijn deze in goede orde ontvangen en besteed. Tijdens ons bezoek aan Syrië hebben wij onderstaande video gemaakt om je een indruk te kunnen geven van de projecten en de besteding van de donaties. 

 

 

Naar aanleiding van ons bezoek en de gesprekken die wij hebben gehad met de organisaties, hebben zij weer een nieuwe donatie ontvangen. Zodra wij weer een rapportage krijgen over de besteding, zullen wij deze op de website van Walk for Homs plaatsen en besluiten om onze steun voort te zetten. 

 

Inschrijven voor N70 trail route

 

Al Ard zelfvoorzienend in 2024

In 2024 hoop ik dat er voldoende donaties zijn ingezameld om Al Ard weer een zelfstandig bestaan te geven. Hiervoor is in totaal ongeveer € 250.000 nodig, waarvan in 2022 al € 50.000 beschikbaar is gesteld. Komend jaar hoop ik met de wandeling in Nijmegen en met aanvragen bij verschillende fondsen weer een mooi bedrag over te kunnen maken. 

 

Wil je in nieuwe jaar ons weer steunen? Dan kun je jouw donatie overmaken via de bankrekening van onze stichting: 

Stichting donatiebeheer Elefunds
NL98ABNA0562589872

 

Of doneer veilig en makkelijk online via de onderstaande button.

 

Doneer hier online

 

Op de hoogte blijven

Uiteraard blijf ik je op de hoogte houden van de voortgang, want mede dankzij jouw steun in 2022 zijn we al een stap verder gekomen om onze doelen te realiseren.

 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Voor nu wens ik je hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hopelijk zien wij elkaar bij de wandeling of passeren onze wegen elkaar op een andere manier.  

 

Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag.

 

Met sportieve groet, 

 

Anne Claire van der Lugt
Initiatiefneemster 'Walk for Homs'

T 0625007958 
E walkforhoms@elefunds.nl
W www.walkforhoms.nl