Gebedsvieringen en corona

17 januari 2022 09:00

Aan het begin van het ontstaan van de pelgrimstocht Walk for Homs mocht ik op audiëntie komen bij bisschop De Korte om vervolgens ook een bezoek te mogen brengen aan bisschop Hendrik. Twee prachtige ervaringen, die ik niet snel meer zal vergeten. Het idee was om een speciale mis op 5 april en 10 april te laten plaatsvinden ter nagedachtenis aan mijn oom, om stil te staan bij de mensen in Syrië en om de wandelaars uit te zwaaien en weer te verwelkomen tijdens Walk for Homs. Ik kijk er nu al naar uit. Op 21 december hebben we samen met de werkgroep ons eerste online overleg gehad over de invulling van de gebedsvieringen. Het werd mij direct duidelijk dat het speciale mis meer zou worden, maar een gebedsviering. Dit omdat iedereen welkom is.

Gebedsviering Amsterdam

De gebedsviering in Amsterdam zal van 09.00 - 10.00 uur plaatsvinden. We vragen alle bezoekers er om 08.45 uur aanwezig te zijn, zodat we om 09.00 uur kunnen beginnen. De eerste rijen in de kerk zullen voor de wandelaars en familie Van der Lugt zijn gereserveerd. 

Gebedsviering 's-Hertogenbosch

De gebedsviering in ’s-Hertogenbosch zal van 16.30 - 17.30 uur plaatsvinden. We vragen alle bezoekers er om tussen 16.00 - 16.15 uur aanwezig te zijn, zodat de wandelaars om 16.30 uur kunnen worden verwelkomt door iedereen. De eerste rijen in de kerk zullen voor de wandelaars en de familie Van der Lugt zijn gereserveerd. 

Reserveren 

Voor het bijwonen van de gebedsvieringen vragen wij iedereen een plek te reserveren i.v.m. corona een donatie van 15 euro moet hierbij worden gedaan. Dit bedrag wordt besteed aan de projecten die wij steunen. Het reserveren van een plaats is tot 1 april mogelijk. Wanneer dit voor 1 maart gedaan wordt ontvangt u een mooi aandenken bij binnenkomst en op vertoon van de reservering.
 

Corona

Mocht het zo zijn dat er door corona een maximaal aantal bezoekers mag worden toegelaten in de kerk dan zullen wij aan de hand van het aantal wandelaars dat meedoet en de datum van reservering een selectie maken. Wie zich het eerst heeft aangemeld, die heeft dan de meeste kans om aanwezig te mogen zijn. Voor degene waarvoor het niet mogelijk is om de gebedsviering fysiek bij te wonen gaan we dan kijken of dit online mogelijk is. De donaties worden niet geretourneerd. 
 
Mocht de Walk for Homs helemaal niet door kunnen gaan in april dan zullen wij deze pelgrimstocht verplaatsen en daarmee ook de gebedsvieringen.
 
Uiteraard stellen wij iedereen persoonlijk op de hoogte in de week voor de gebedsdienst wat de bedoeling is.