De eerste stappen op het Kloosterpad zijn gezet

06 september 2021 18:00

Ik ben begonnen met trainen, want de pelgrimstocht 'Walk for Homs' is echt een uitdaging. Mijn oom, Frans van der Lugt sj, vertelde dat een flinke wandeling tot veruiming van je geest leidt, dus daar gaan we dan ook voor volgend jaar. We zullen 155 kilometer in zes dagen lopen. Dat is zo'n 25,8 kilometer gemiddeld per dag. Zelfs dat heeft Frans, zover ik weet, nog nooit aangetikt met zijn 200 kilometer in 10 dagen. Dus er zal getraind moeten worden, want ik kan je vertelen het zes dagen achter elkaar lopen is niet niks. Daarom heb ik er voor gekozen om samen met wie dat wil te gaan trainen op het Kloosterpad. Afgelopen weekend heb ik samen met Nita van Bergen (deelnemer) en Dorenda van de Ven (vriendin) etappe 1 en 15 van dit pad mogen bewonderen. 

De volgende vier dingen spronger er bij deze etappes voor mij echt uit:

  1. Het gezelschap, zo leuk om de deelnemers nu al en andere wandelaars te leren kennen;
  2. De gespreken met andere wandelaars die ook het Kloosterpad lopen;
  3. Het kijkje in de keuken van oude ambachten;
  4. De veelzijdige natuur die ik iedere keer weer mag ontdekken. 

Wandelmagazine wandel.nl

Over de eerste en laatste etappe wijd ik nog niet te veel uit, want ik mag hierover een blog schrijven voor in het magazine Wandel.nl. Het magazine ontvang je als je lid bent van de KNWB

Wil je mee trainen?

Wandelen alleen geeft je ruimte in je geest. Samen wandelen is jezelf laten inspireren door anderen en anderen inspireren. Lijkt het je leuk om met mij en andere wandelaars mee te lopen over het Kloosterpad? Leuk! Je hoeft geen deenemer te zijn van de pelgrimstocht 'Walk for Homs'. Meer informatie en aanmelden kan via onderstaande button. 

Loop mee op het Kloosterpad