Thema voor de pelgrimstocht is bekend

31 mei 2021 19:00

Soms ligt een antwoord recht voor je neus, maar duurt het even voordat je het vindt. Dit is ook het geval geweest bij mijn zoektocht naar een passend thema voor iedere etappe van de pelgrimstocht van Amsterdam naar 's-Hertogenbosch.

Ik weet niet hoe vaak ik het boek 'Wie ben jij, o liefde' van mijn oom Frans van der Lugt in mijn handen heb gehad en uitgeplozen heb. Het was namelijk voor mij al een feit dat één van de etappes het thema liefde zou krijgen. Maar dit weekend viel bij mij het laatste puzzelstukje op zijn plaats. Oom Frans bekeek en ik bekijk namelijk liefde vanuit verschillende uitgangspunten. En die uitgangspunten zullen in thema's worden verdeeld over de verschillende etappes. Het kan daarom ook niet anders dan dat pelgrimstocht uit het hoofdthema 'Wie ben jij, o liefde' gaat worden.

Het wonder van de dobbelsteen

Iemand die ik ooit leerde kennen gaf mij eens een dobbelsteen cadeau. Iets wat ik niet direct begreep, maar na haar uitleg nooit meer vergeten zal.

"Een dobbelsteen heeft verschillende vlakken met ieder zijn eigen aantal ogen. Als je een dobbelsteen in het midden legt van je gesprekpartner(s) dan kijkt iedereen naar een andere kant van deze dobbelsteen. Dit is precies zoals mensen vanuit hun eigen meningen en gedachte het eigen leven ervaren. Niemand beschikt over de waarheid behalve zijn of haar eigen waarheid. Dus laten we elkaar vooral inspireren in het leven met een andere kijk ernaar."

Ik kan stiekem niet wachten, zo nieuwsgierig als ik ben, naar alle gedachte en meningen van alle wandelaars over het onderwerp 'liefde'. 

De onderwerpen

Wellicht veranderen de onderwerpen die ik nu voor ogen heb nog, want het is maar ook net waar die dag behoefte aan is. 

  1. Liefde voor jezelf 
  2. Liefde voor luisteren en horen
  3. Liefde voor je successen
  4. Liefde voor je familie 
  5. Liefde voor je geliefde en vrienden
  6. Liefde voor je omgeving