Ik loop van 5 t/m 10 april met de 160km pelgrimstocht Walk4Homs mee

Peter-Paul Steenbergen

Raised

1,275
102% reached of my target amount €1,250
Closed You can't donate anymore

Het doel van mijn deelnamen is om geld op te halen voor projecten in Homs, Syrie, door, samen met anderen, de 160km  van Amsterdam naar Den Bosch te wandelen.

Ik kan mij het jaar nog herinneren dat vader van der Lugt in Homs werd vermoord. Ik woonde op dat moment in Sydney en ook daar was het wereld nieuws; de geweldadige moord van een vredelievend mens in een belegerde stad. 

Toen ik een interview met Anne Claire op een vroege zondagochtend op de NPO1 hoorde trok dit mijn aandacht. Ik had net een paar maanden eerder voor de tweede keer een traject van de Santiago de Compostela gelopen in midden zuid Frankrijk. De eerste keer had ik dit nog met mijn echtgenote gelopen, maar het tweede traject, 10 jaar na het eerste, heb ik zonder haar gelopen. Een maand voor de geplande wandelroute overleed zij plotseling op 52 jarige leeftijd.

Lange afstand wandelen was een gemeenschapplijke hobby, maar gelukkig heb ik vorig jaar bewezen dat ik deze interesse ook solo kan voortzetten. Behalve twee trajecten langs de pilgrims route naar Santiago de Compostela in midden zuid Frankrijk (St Jacques), heb ik een traject langs de Via Alpina in Zwtserland, de pelgrimsroute Kumano Kodo in Japan, het Krijtlandpad in zuid-Limburg en een deel van de Mostelsteig in Duitsland gevolgd.

Mijn doel is om geld in te zamelen het Frans van der Lugt Center in Homs, Al Ard in Al-Qusayr en Education for All in Damascus. Deze drie projecten richten zich op (her)bouw van scholen vor jongeren met en zonder beperkingen. De jongeren ontvangen ook gezond eten, schoon drinkwater, kleding en psychigische ondersteuning.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more