Walk for Homs - dag 5

09 April 2022 21:14

Walk for Homs – dag 5

Ik had me niet gerealiseerd dat mijn blog van gisteren door mijn lezers als een soort cliffhanger werd ervaren. De hele dag door kreeg ik appjes, mailtjes en Facebookbe­richtjes met de vraag hoe het met mijn voet ging. Redde ik het nog wel of eindigde mijn avontuur in Gorinchem? Er werden kaarsjes voor me opgestoken en ook al zou ik afhaken, iedereen was sowieso trots op me. Behalve mijn moeder. Die appte wat de maximale hoeveelheid paracetamol op een dag is en schreef erbij: ‘Ik ga ervan uit dat papa en ik je bij de Sint Jan in Den Bosch zien. Misschien op je tandvlees, maar opgeven doe je niet. Daar ben ik van overtuigd’. En je ouders teleurstellen doe je niet, dus moedig voorwaarts.   

     

En het ging goed vandaag. Hoewel ik wel hoop dat iedereen gisteren gelijk aandelen Bayer heeft gekocht, want is wel wat pijnstilling doorheen gegaan. Maar ik heb het gered. Een dag met wisselend weer. De hagelbuien vielen net voor vertrek en op een heel licht buitje na is het droog gebleven. Wel veel wind en daardoor prachtige Hol­landse luchten.

   

Een dag van klauteren, heel veel klauteren. Het pad dat we liepen was afgesloten, maar dat geloofden we niet. Er stond namelijk geen geel hesje dus wat kon er nou op die dijk liggen dat we er niet door konden? Nou, omgewaaide bomen, heel veel omge­waaide bomen. Het was een behoorlijke hindernisbaan geworden, maar ook wel weer een uitdaging. En als je in een tak of over een boom gedrapeerd hangt, dan denk je ook niet echt aan pijnlijke voeten. Dat is dan weer een voordeel.

27 kilometer van Gorinchem naar Heusden. We komen steeds dichter bij ons doel: de Sint Jan in Den Bosch. De dienst begint om 16.30 uur en is te volgen via het YouTube kanaal van de Sint Jan.

De link komt op de homepagina van www.walkforhoms.nl te staan.

Morgen volgt mijn laatste blog, maar voor ik het vergeet ieder­een heel veel dank voor de enorme steun die ik heb gekregen. In welke vorm dan ook. Het heeft me echt gedragen!