Walk for Homs - dag 4

08 April 2022 21:44

Walk for Homs – dag 4

Gisteren werd ‘afzien’ toch ‘dankbaarheid’; vandaag kreeg ik ‘afzien’ via een u-bocht terug. 26 kilometer van Schoonhoven naar Gorinchem.

Prachtig weer, mooie afwis­selende route, maar mijn linkervoet vond het wel mooi geweest. Iets met een pees onder mijn voet volgens de fysio die me de eerste avond al waar­schuwde. Ze was me verkocht als een voetmasseuse die mijn voeten zou verwennen na de eerste wandeling, maar ze bleek een op het oog heel aardige maar in de uitvoe­ring uiterst ge­mene fysiotherapeut te zijn. Ik was één van de eersten en zo dom om op haar vraag: ‘heb je ergens last van’ eerlijk te antwoorden. ‘Een spier onder mijn linkervoet’ gaf ik schoorvoetend toe. Ze voelde even en veranderde de be­loofde voetmassage gelijk in een peesbehandeling. De pees was geïrriteerd; 15 minuten later de eigenaresse van die pees overigens ook. Ingetaped en met meer pijn dan ervoor liep ik terug naar mijn medelopers. Zij waren gewaar­schuwd, zo slim om geen pijntjes op te biechten en kre­gen allemaal een heerlijke ontspannende voetmassage.

           

Dag 2 en 3 liep ik eigenlijk prima, maar vandaag was een uitdaging. De pees ging nu echt in de con­tramine. 55 jaar had ik nooit iets van hem of haar verlangd en nu dit.

Dag 4 is achter de rug. De schoenen hangen een nachtje aan de wilgen en ik ga vanavond lekker met de voetjes omhoog. Oh nee, we gaan nog met z’n allen uit eten om te vieren dat we nog maar 2 dagen voor de boeg hebben. Het Syrische restaurant dat we uitgekozen hebben ligt op 2,4 kilometer afstand. Een enorme berg op dit moment dus ik laat me pendelen. Gelukkig blijk ik niet het enige watje te zijn en zijn er meer die straks in de auto stappen en zich laten rijden. En wat de fysio­therapeut betreft; iets met zachte heelmeesters. Uiteindelijk heeft ze me echt geholpen. Want ondanks die pees heb ik maar mooi in 4 dagen 106 kilometer afgelegd. En dat is meer dan ik, voor dit avontuur, in een jaar bij elkaar liep.