Twee in één

07 April 2022 21:31

Een verslagje van twee dagen: van De Hoef naar Bodegraven en van Bodegraven naar Schoonhoven. Wat het weer betreft: de eerste dag wat lichte nattigheid en de tweede dag droog en vooral veel wind die over de vlakte van het Groene Hart ons bezig hield.

De derde dag stond vooral ook in het teken van het herdenken van pater Frans van der Lugt. Wij lopen deze tocht immers om geld in te zamelen voor het werk dat hij opgezet heeft in Syrië en dat door de oorlog grotendeels is verwoest. Hij was de man die mensen verbond en in die geest lopen wij ook gezamenlijk deze sponsortocht. Regen en wind, soms onverwacht langere routes, pijnlijke spieren en her en der wat andere mankementen vallen in het niet bij wat er destijds in Syrië gebeurde en wat pater Frans en de mensen daar mee moesten maken. 

De wandeldagen zijn lang maar de sfeer is goed en het landschap kleurt steeds groener en vogelzang klinkt op uit het Reeuwijkse hout. Het wordt lente. Met goede moed en een dito humeur vervolgen we stap voor stap onze tocht. We sloten deze herdenkingsdag af met een indrukwekkende Vesper in de Norbertinesserpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout.

De catering en ondersteuning onderweg door het maatje van Anne Claire, de initiatiefnemer van deze actie, houdt ons ook op de been. Op onverwachte punten staat daar de blauwe bus weer om ons van alles te voorzien. 

Wij gaan door !