Streefbedrag behaald

De pelgrimstocht (2022)

Opgehaald

92.780
129% bereikt van het totaalbedrag € 71.400
Wij hebben samen al 917 km afgelegd

Wandel de pelgrimstocht met mij mee 

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de hele pelgrimstocht. Tot 20 maart kun je je nog inschrijven voor de eerste, de laatste en de eerste en laatste etappe. 

In zes dagen tijd wandel ik, Anne Claire van der Lugt, samen met 83 andere wandelaars van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch, een pelgrimstocht van 145 kilometer. Om stil te staan zowel bij het overlijden en de 84ste verjaardag van Frans als ook bij alle mensen in Syrië die onze hulp hard nodig hebben. We wandelen onder andere langs de Amstel, dwars door de polder en de Drunense duinen. Ook zullen we een aantal keer de rivieren moeten oversteken met een veerpont. Loop mee en laat je geest verruimen, net als Frans dit deed tijdens zijn wandeltochten in Syrië.

Datum
Dinsdag 5 april tot en met zondag 10 april 2022.

Aantal deelnemers
In totaal kunnen er 84 personen samen met mij meelopen. Aanmelden kan tot en met 1 maart 2022.

Aantal kilometers

 • Etappe 1: 26 kilometer
 • Etappe 2: 26 kilometer
 • Etappe 3: 23 kilometer
 • Etappe 4: 26 kilometer 
 • Etappe 5: 27 kilometer 
 • Etappe 6: 28 kilometer

Totaal: 156 kilometer (incl. 5x veerpont)

Wil je samen met mij trainen voor de pelgrimstocht? Wandel dan het Kloosterpad met mij mee

Locatie(s)
Van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch. De exacte locaties van de start en finish per etappe en de .gpx bestanden van de routes ontvang je uiterlijk een week voor vertrek per e-mail. 

Thema 'Wie ben jij, o liefde'
Onderweg zullen wij met elkaar spreken over de liefde, de liefde voor jezelf en anderen. 

‘Liefde is er voor de goeden en de kwaden. God houdt van alle mensen. We zijn verlost door Christus. Niet door zijn lijden maar door zijn liefde.’ Frans van der Lugt

Sponsorgeld
Voor de wederopbouw in Syrië is onze steun hard nodig. We willen je daarom vragen om minimaal 840 euro op te halen voor de projecten die wij met Walk for Homs ondersteunen. Het sponsorbedrag is gebaseerd op het feit dat Frans 84 jaar zou worden in 2022, maar waarschijnlijk nog 10 extra jaar zou hebben als hij nog onder ons zou zijn (10*84). We begrijpen dat het lastig kan zijn om geld in te zamelen, maar we helpen je graag met wat extra inspiratie. Bekijk hier alvast onze sponsortips. En na je aanmelding krijg je van ons nog meer tips & tricks om je te helpen.

Let op! Wanneer je het minimale bedrag niet voor eind maart 2022 hebt opgehaald nemen we contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Prestaties bijhouden
Het is mogelijk om op je actiepagina je gewandelde kilometers bij te houden. Dit kun je doen door na iedere wandeling handmatig de gelopen kilometers toe te voegen aan jouw actiepagina. Of door je Strava account te koppelen als je bent ingelogd. Dan worden je kilometers na iedere wandeling automatisch toegevoegd aan jouw actiepagina. 

Aanbetaling
Wanneer jij je aanmeldt betaal je 250 euro als aanbetaling. Aan de hand van de voorkeur die jij hebt opgegeven met betrekking tot het aantal personen waarmee je zou willen overnachten, sturen wij je nog een laatste factuur. Deze factuur dient binnen twee weken te worden voldaan om je inschrijving compleet te maken.

 • 5x overnachtingen (Gr8 Hotels)
 • 5x ontbijt (1x per dag m.u.v dinsdag)
 • 6x lunch (1x per dag)
 • 12x gezonde snack (2x per dag)
 • 7x vervoer (van finish naar hotel en van naar hotel de start)
 • 4x bagagetransport (van hotel naar start en van finish naar hotel)
 • 5x gebruik van de veerpont 
 • 6x .gpx bestanden van de wandelroutes
 • 1x toegang tot de speciale dienst in de Obrechtkerk in Amsterdam
 • 1x toegang tot de speciale dienst in de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch
 • 1x exclusief aandenken als je je voor 1 maart 2022 inschrijft

We verzorgen geen diners, omdat we aan iedere deelnemer zelf de keuze willen laten wat zij graag willen eten en drinken. In de hotels waar wij zullen overnachten is een restaurant aanwezig, maar je kunt uiteraard ook van de nabijgelegen restaurants gebruik maken. 

Het aandenken aan deze pelgrimstocht en voor jouw inzet voor Syrië ontvang je op zondag 10 april 2022. 

Hotelovernachtingen
Je kunt ervoor kiezen om alleen of met iemand anders een kamer te delen. Deze keuze maak je bij het inschrijven. Hier is ook ruimte om de naam op te geven van de deelnemer met wie je graag een kamer wilt delen indien van toepassing. Wij proberen uiteraard de kamers naar ieders voorkeur in te delen, maar we zijn afhankelijk van de kamers die het hotel beschikbaar heeft. Uiteraard overleggen we het wanneer we niet aan je voorkeur kunnen voldoen.

De totale kosten voor de vijf overnachtingen zijn:

 • 1 persoonkamer: 450 euro per persoon
 • 2 persoonskamer: 250 euro per persoon

Deze kosten zullen we door middel van een tweede factuur aan je doorberekenen.

Supporters Obrechtkerk, Amsterdam
In de Obrechtkerk in Amsterdam is ruimte voor extra bezoekers, dus vraag je familie, vrienden en supporters om aanwezig te zijn bij de gebedsviering om 09.00 uur op dinsdag 5 april 2022. Daarna kunnen ze je uit te zwaaien bij jouw vertrek aan jouw pelgrimstocht. Jouw supporters moeten hiervoor een plaats reserveren in de kerk. Dit kunnen ze doen op de pagina ‘Samen herdenken en stil staan bij’.

Supporters Sint Janskathedraal, ‘s-Hertogenbosch
In de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch is ruimte voor extra bezoekers, dus vraag je familie, vrienden en supporters om je te komen verwelkomen als jij rond 16.00 uur aankomt. Uiteraard is het dan voor hen mogelijk om de gebedsviering om 16.30 uur op zondag 10 april 2022 bij te wonen. Jouw supporters moeten hiervoor een plaats reserveren in de kerk. Dit kunnen ze doen op de pagina ‘Samen herdenken en stil staan bij’.