Zum Gedenken an Pater Frans und für den Wiederaufbau Syriens

Wandern erweitert Ihren Geist

Mein Onkel, Pater Frans van der Lugt sj (1938-2014), verbrachte 40 Jahre seines Lebens in Syrien. In seinem Haus war immer jeder willkommen. Er nahm die Menschen so an, wie sie waren, und hatte ein offenes Ohr für sie. Er hat viel Gutes für verschiedene Gemeinschaften in Syrien getan, aber alles auf seine eigene Art und Weise.

Abouna ('Vater') Frans, wie er von vielen Syrern genannt wurde, bedeutete vielen Menschen viel und er ist immer noch nicht vergessen. Seine Vision vom Leben lebt weiter, aber seine Projekte müssen wegen des Krieges von Grund auf neu aufgebaut werden. Und dafür wird Hilfe benötigt. Helfen Sie mit, den Menschen in Syrien wieder eine unabhängige und strahlende Zukunft zu geben.

Deshalb gehe ich von Dienstag, dem 5. April, bis Sonntag, dem 10. April 2022, gemeinsam mit den Teilnehmern der Pilgerreise 'Walk for Homs'. Am 5. April in der Obrechtkerk in Amsterdam und am 10. April in der Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch werden wir Onkel Frans gedenken und während der Gebetsfeier für die Menschen in Syrien stillstehen.

"Ein zügiger Spaziergang führt zum Nachdenken und erweitert den Horizont", sagt Frans van der Lugt.  

Sehen Sie die Folge von Kruispunt 'Ein Porträt von Vater Frans van der Lugt':

Mehr lesen Weniger lesen

Gesammelt

108.758
43% erreicht von insgesamt 250.000 €

Alle ansehen

Update 2022: donaties, Syrië en wandelen in 2023

07-12-2022 | 15:00 Stunde
In de afgelopen maanden is er een hoop gerealiseerd met de donaties die zijn opgehaald tijdens de pelgrimstocht Walk for Homs in 2022. Ook hebben een bezoek gebracht aan Syrië om de projecten te bekijken. In het nieuwe jaar staat er weer een wandeling gepland en zullen Roderick en ik weer naar Syrië gaan. Dit keer om daar onze handen uit de mouwen te steken. Genoeg redenen dus voor een update.    Bezoek aan Syrië In de laatste week van september hebben mijn man Roderick en mijn vader Henri samen met mij Syrië bezocht. Hier hebben wij een bezoek gebracht aan het Frans van der Lugt Centre in Homs en aan Al Ard ('Landgoed'), dat oom Frans heeft opgericht nabij Homs. Daarnaast hebben we ook de plekken bezocht waar oom Frans graag kwam en voor de eerste keer zijn graf. Het was een bijzondere en emotionele reis waar je alles over kunt lezen in mijn reisverslag.   Lees hier mijn reisverslag   Eerste donaties zijn ontvangen Na de pelgrimstocht Walk for Homs in april 2022 zijn de eerste donaties naar ZOA (€ 5.000), de Jesuit Refugee Service (€ 10.000) en de Jezuïeten (€ 10.000) overgemaakt. Inmiddels zijn deze in goede orde ontvangen en besteed. Tijdens ons bezoek aan Syrië hebben wij onderstaande video gemaakt om je een indruk te kunnen geven van de projecten en de besteding van de donaties.      Naar aanleiding van ons bezoek en de gesprekken die wij hebben gehad met de organisaties, hebben zij weer een nieuwe donatie ontvangen. Zodra wij weer een rapportage krijgen over de besteding, zullen wij deze op de website van Walk for Homs plaatsen en besluiten om onze steun voort te zetten.    Inschrijven voor N70 trail route   Al Ard zelfvoorzienend in 2024 In 2024 hoop ik dat er voldoende donaties zijn ingezameld om Al Ard weer een zelfstandig bestaan te geven. Hiervoor is in totaal ongeveer € 250.000 nodig, waarvan in 2022 al € 50.000 beschikbaar is gesteld. Komend jaar hoop ik met de wandeling in Nijmegen en met aanvragen bij verschillende fondsen weer een mooi bedrag over te kunnen maken.    Wil je in nieuwe jaar ons weer steunen? Dan kun je jouw donatie overmaken via de bankrekening van onze stichting:  Stichting donatiebeheer ElefundsNL98ABNA0562589872   Of doneer veilig en makkelijk online via de onderstaande button.   Doneer hier online   Op de hoogte blijven Uiteraard blijf ik je op de hoogte houden van de voortgang, want mede dankzij jouw steun in 2022 zijn we al een stap verder gekomen om onze doelen te realiseren.   Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar Voor nu wens ik je hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hopelijk zien wij elkaar bij de wandeling of passeren onze wegen elkaar op een andere manier.     Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag.   Met sportieve groet,    Anne Claire van der LugtInitiatiefneemster 'Walk for Homs' T 0625007958 E walkforhoms@elefunds.nlW www.walkforhoms.nl